Во изминатите 24 часа, 1.424 примероци беа пријавени во Институтот за јавно здравје на Федерацијата БиХ, од кои 608 беа позитивни на вирусот.

Регистрирани се нови случаи во сите кантони во Федерацијата БиХ, освен Кантон 10. Досега се тестирани вкупно 226.977 примероци, а вирусот е потврден кај 39.945 лица.

Од денес, во Федерацијата на БиХ се излекувани 21 856 пациенти, а во изминатите 24 часа е забележано опоравување кај 213 пациенти. Во моментов, активни се 17.107 случаи.