Во последните 24 часа, 92 лица починаа во Хрватска како резултат на вирусот корона.
Денес се евидентирани 3327 нови случаи, тестирани се 11.387 лица, а починаа 92 лица.

На апарати се приклучени 34 лица повеќе од вчера. Закрепнаа 2694 луѓе. Повеќе од 53 000 луѓе се во самоизолација.

Од починатите, 8 имале само една коморбидитет. Најмладата личност имала 47 години и имала малигна болест. Во моментов, бројот на активни случаи во Хрватска е 22.402, пишува порталот Индекс.