ОВЕН
Оваа година Овните ги очекува добар почеток на 2021 година затоа што занив спрема астролошките предвидувања јануари би требал да биде мирен месец. Првите проблеми ќе ви ги создадат пријателите. Новата година ќе биде период на тестирање на пријателствата и меѓусебните односи. Немојте да се изненадите ако некои пријателства во кои сте верувале нагло ќе пукнат. Тоа само значи дека одамна биле на стаклени нозе.
Оние вистински пријатели со кои делите длабока поврзаност ќе останат покрај вас. Пријатествата изградени на цврсти темели нема да можат да ви наштетат. За Овните 2021 година ќе биде полна со шанси додатно да ја зајакнат поврзаноста со најдобрите пријатели и конечно да се оттргнат од односите кои одамна ги попречувале.
Ако во старата година не сте успеале во своите планови на работното место и не сте постигнале напредок, можете да ги поставите тие цели за новата. Но ќе морате да го контролирате вашето однесување. Избегнувајте расправии и луѓе кои не ги знаете добро затоа што можат да ве вовлечат во неволји.
Кога е во прашање здравјето Овните не би требало да имаат поголеми проблеми. Избегнувајте да се храните по ресторани. Веројатно ќе имате некои проблеми со варењето и стомакот.
За да го подобрите љубовниот живот ќе морате да го контролирате своето его. Ќе бидете поуспешни на полето на домот и склучувањето партнерства, исто така можете да имате корист.

БИК
За Биковите 2021 година ќе биде во знакот на силните желби за професионален развој. Нема да ве интересираат околности кои можеби се против вас, потенцијални препреки и се останато што може да ви застане на патот на вашиот наум. Ќе бидете поодлучни од било кога, желни за професионален успех и признавање на вашата работа и трудот кој го вложувате во неа. Можеби во 2021 ќе влезете со главата во ѕид и ќе бидете подготвени да поместувате планини за конечно да постигнете успех за кој сте сонувале и сте работеле вредно.
Оваа година ќе биде доста доста добра за вас. Биковите можат да очекуваат позитивни промени на семејно ниво. Ако некое време постоеле раздор во партнерските односи, тој ќе исчезне и ќе дојдете до ментален мир. Истовремено и припадниците на овој знак чии родители се болни, ќе почнат да се опоравуваат. Биковите мораат да бидат малку повеќе внимателни во поглед на здравјето затоа што можно е да имаат некои проблеми со цревата па во својата исхрана треба да воведат повеќе течности. Биковите ќе ги извршуваат сите работи ефикасно, така што соработниците ќе бидат доста задоволни. Ви следат и добри резултати во друштвениот живот и поддршка од пријателите. Оние кои се студенти ќе имаат успешна година.

БЛИЗНАЦИ
Близанците оваа година ќе ја започнат така што ќе направат интроспекција која ите како им е потребна после збунувачката и нестабилна 2020 година, па фебруари ги донесува првите можности за остварување на замислените цели.
Близнаците кои се занимваат со креативна работа најмногу ќе профитираат поради поволната положба на планетите која ќе бид пореална од претходно, ќе стојат со двете нозе на земјата и ќе бидат подготвени да донесат конкретни и квалитетни одлуки. Ќе имаат многу енергија на самиот почеток на годинат аи максимално ќе ја искористат за работа.
Оваа година ќе биде доста предизвикувачка за овас знак. Ќе мораат да почнат да го контролират својот тон во разговорите со семејството и друштвото. Треба добро да размислат пред да кажат нешто. Ако мораат да извршуваат нешта во брзање многу е веројатно деа ќе направат грешки.
Некои Близнаци можно е да имаат здравствени проблеми со дишењето. Заљубените Близнаци исто така треба да бидат доста внимателни а најмногу поради љубомора. За да го уверите партнерот дека го сакате треба да им подарите нешто но и да разговарате во доверба. За оние кои се во брак оваа година ќе биде доста мирна и ќе бидете посветени еден на друг.

РАК
Поради опозицијата на Јупитер на вашиот знак ќе бидете соочени со некои свои големи желби на кои не секогаш ќе знаете да им ја одредите мерката. Исто така ќе ве следат преиспитувања на моралот а во некои случаи можни се и правни препреки поврзани за остварување на љубовната врска на пример. личност која е веќе во брак, разведена, или личност која нема документи или е припадник на друга вера а нечие семејството тоа не го привлекува. Како што верување во љубов веројатно ќе истраете во она што го сакате и ќе им покажете на сите дека љубовта е посилна во се. Оние кои се сеуште сами треба да го искористат периодот поволен за интензивно дружење затоа што се ќе им оди полесно. Но тоа не значи дека останатите денови нема да се создадени за љубов.
Ќе имате поддршка од голем дел од планетите па само продолжете во она кое сте го започнале. Сепак не е се толку совршено а тоа ќе ви го покаже Јупитер кој традиционално е добар а во овој случај може да допринесе во вашата лекомисленост, погрешна проценка, лоша пресува особено правна. Затоа се што правите сепак проверувајте го повеќе пати а тоа вреди за цела година. Малку подобро проверувајте ги финансиите и секогаш имајте подготвено нешто за ненадејни трошоци. Во текот на цела година ќе бидете побогати со нови идеи и ако сте традиционалнист запишувајте ги и чувајте ги затоа што ќе бидат добри. Ако пред неколку години сте поставиле стабилна позиција во кариерата, во текот на оваа година ќе ја надоградувате и одржувате.
Единствено што привремено би можело да ве намали се последиците на немање мерка во конзумирањето најразлична храна и пијалаци. Некои би можеле да изгубат контрола врз наведеното. Пронајдете златна средина и негувајте го својот желудник и општото здравје цела година.

ЛАВ
Цела година ќе бидете ослободени од големи приватни проблеми и со насмевка ќе се сеќавате на времињата кои се зад вас. Планетите ќе бидат генерално во неутрална позиција на вашиот знак па ќе имате отворен премин и ќе бидете својствени на себеси. Освен благите илузии и идеализирање на личностите од спротивен пол, на кои веќе сте се навикнале и знаете да излезете на крај, ќе мислите со своја глава. Оние кои се во врска ќе имаат мирна година во која ќе уживаат а оние кои се сеуште сами нема да рамислуваат кога да им пријдат некому. Кога се случува помрачување на Сонцето во вашиот опозиционен знак Водолија избегнувајте донесување одлуки поврзани за приватниот живот и партнерот.
Поради транзитот на Јупитер во вашата куќа на кариерата, цела година можете да очекувате добри односи со соработниците, а посебно со подредените. Воените секири ќе биде лесно да ги закопате или барем до следната година. На работното место ќе ви биде доста убаво и пријатно. Со колегите ќе се согласувате добро и ќе сакате да разговарате и да се шегувате, а радо ќе останете и прекувремено поради таквото пријатно време. Иако нема секогаш да бидете задоволни од заработката, ќе сметате дека добивате помалку отколку што заслужувате, позитивната работна атмосфера и добрите односи ќе направат да заборавите на тоа. Поради тоа што оваа година се случува помрачување во вашиот и опозицискиот знак, ќе почнете да размислувате дали вашиот живот ќе ве доведе во ситуација кога ќе морате да барате решенија да промените нешто важно.
Квалитетната исхрана и здравите животни навики и понатаму ќе бидат теми кои ќе ве преокупираат. Со таква грижа за здравјето и вие ќе бидете свежи, здрави и подготвени да се носите со се што ви дава сила. Лавовите и Лавиците кои се болени оваа година ќе оздрават и здравствената состојба видно им се подобрува.

ДЕВИЦА
Поголемиот дел од годината ќе бидете изложени на различни влијанија кои ќе делуваат на вас и на вашиот приватен живот. Сатурн во вашиот знак ќе ве натера на претерани грижи, интроспекција и претерана сериозност и повремена тага, додека Јупитер во вашата петта куќа на забавата, децата и креативноста посотојано ќе ве повикува надвор и ќе ви пружи бројни прилики во наведените теми. Тоа е поради тоа што Уран е во опозиција која ќе ви даде неконвенционални партнери. Се би можело да резултира со намуртено лице на некоја од бројните забави за кои подоцна ќе се чудите како никој не ве забележат кога сте биле толку расположени и сте сакале всушност добро да се забавувате. Но бидејќи ќе бидете под влијание на Јупитер и Сатурн ќе балансирате помеѓу идеалите. Поради Сатурн во вашиот знак ќе бидете предадени на работата и обврските и повеќе од претходно што е потребно. Ништо нема да ви се испушти а бидејќи по природа сте вредни, оваа година ќе бидете уште повредни. Можни се несогласувања со шефот или некои од деловните партнери и тоа за прашање на воведување на некој нов во работниот процес. Вие ќе го застапувате традиционалното стојалиште и ќе се противите на новите промени. Сепак се ќе можете да исправите лесно и со помош на млади луѓе или млади соработници кои ќе најдат златна средина за остварување компромис. Ако работите во педагошка, забавувачка или спортска бранша, оваа година ви следуваат големи резултати. Останатите Девици ќе работат жедно и ќе бидат пример за другите. Некои дури и ќе претеруваат во работата, поработете на опуштање и обидете се да се однесувате малку полежерно.
Поради Сатурн во вашиот знак, постои можност да ви се активираат стари минливи болки, но поради Јупитер во поволна позиција веројатно со нив ќе излезете накрај подобро и од претходно. Повремено ќе имате фази на минлива депресија, тупост и дефетизам кои ќе ги менувате со нервоза. Кога ќе се почувствувате така излезете на сонце или дозволете си нешто кое ќе ве развесели а секако негувајте го и хуморот и позитивниот начин на размислување.

ВАГА
Она што ќе ја одбележи оваа година ќе биде одлична прилика за решавање на станбеното прашање поврзано со тоа, можност за основање на дом и семејство. Многу Ваги баш оваа година ќе се одлучат за живот во двајца а сето тоа поврзано и за домот, станот или куќата и ќе се покаже доста поволно. Она што повремено ќе ве прави нервозни се правните перипетии или граници до кои ќе можете да одите, а се однесуваат на приватноста. Ако се најдете во ситуација кога не сте сигурни што да направите и дали тоа е исправно или не, подобро повлечете и со потоа одлучете што ќе правите. Најдобро е да се обидете да го послушате своето срце.
Главната тема на вашите интереси во текот на поголемиот дел од годината ќе биде поврзана за домот и семејството па во склад со тоа ќе тежнеете повеќе кон некоја сигурна работа отколку кон некоја експанзија. Додуша сето она кое сте го започнале одамна, ќе се развива доста добро, па ќе се концентрирате на тоа да ја задржите веќе стекнатата позиција и ќе ја развивате колку што ви дозволуваат вашите приватни интереси. И понатаму ќе бидете доста инвентивни и склони кон реформаторски потези на работното мсто. Во втората половина од годината некои од наведените зафати нема да бидат најдобро прифатени, односно ќе се појави конфликт помеѓу старите авторитативни соработници и вашите модерни и оригинални идеи. Како вешт дипломат веројатно ќе успеете да пронајдете златна средина и ќе ги помирите спротивните интереси. При тоа ќе морате еден дел од своите амбиции да го оставите за некои идни времиња. Се ќе вроди во вашата зрелост и подготвеност трпеливо да продолжите понатаму. Сите правни нешта поврзани за работата во текот на цела година проверувајте ги два пати затоа што на тоа поле можни се пропусти.
Во главно здравјето ќе ви биде добро а на есен би можеле да се активираат некои стари хронични болки поврзани за дигестијата, цревата или нервите. Истото може да се манифестира и како појава на камен на бубрезите или жолчката па затоа внимавајте што конзумирате и најдете мерка во се. Со урамнотежен живот ништо од ова нема да се појави.

ШКОРПИЈА
Нема да имате пречки поврзани со приватниот живот и љубовта. Вие сепак ќе бидете многу имагинативни и оригинални, а ова особено важи за односите на младите Шкорпии. Имате многу добра комуникација со вашиот партнер во текот на целата година. Оние кои се родители може да имаат некои проблеми со детето (најверојатно најстарото) оваа есен. Веројатно ќе дојде до класичен судир на стари, традиционални и нови, модерни погледи. Важно е да најдете доволно време за разговор и со добар контакт и комуникација веројатно е дека ќе ги помирите работите.
Целата година ќе е поволна за легализација на документите, па ако чекавте подолго или пократко за вакво нешто, оваа година тоа треба да се реши и тоа на ваше задоволство. Веројатно е дека оваа година ќе биде богата со пократки службени патувања, каде што вашите способности постојано ќе доаѓаат до израз. Набавете добар мобилен телефон и лаптоп, бидејќи тие ќе бидат ваши верни придружници и помагачи со кои ќе работите побрзо и поефикасно. Ограничете го работењето со пријателите, бидејќи тие не се добро аспектирани за вас оваа година. Ако веќе работите со нив, подгответе се за пречки и несогласувања. Се друго што е поврзано со работата ќе биде претежно позитивно, така што ќе продолжете да го градите веќе започнатото. Во деновите околу август минимизирајте го интензитетот на вашите професионални активности и не донесувајте важни деловни одлуки во тие денови (бидејќи под притисок на затемнување на Сонцето во вашата 10-та куќа, може да процените погрешно сè). Останатото време е повеќе или помалку уредно, така што ќе имате доволно убави денови кои ќе ве исполнуваат со задоволство и во деловните активности.
Пред вас е година во која претежно ќе се чувствувате добро и ќе бидете во стабилна форма.

СТРЕЛЕЦ
За повеќето Стрелци годината ќе започне со предизвици во кои ништо нема да биде бајковито како претходните години. Јупитер го напушти вашиот знак и не сметајте дека имате повеќе среќа отколку интелигенција. Ќе ви бидат дадени дополнителни одговорности, и нема да можете да избегнувате стрес секој пат, затоа е најдобро веднаш да се подготвите за се. Се ќе се манифестира во текот на вашиот приватен живот, затоа обидете се да бидете јасни во секој потег, смирено и покрај перипетиите што ве снаоѓаат, вежбајте самоконтрола и не се предавајте кога ќе наидете на препреки. Сепак, ќе има период во кој се што е поврзано со љубовта ќе оди полесно.
На почетокот на годината ќе ви стане јасно дека никој повеќе нема да ви гледа низ прсти. Помирете се со тоа и фатете се за работа што е можно посериозно. Се што правите во текот на оваа година, ќе мора да го направите од почеток до крај, нема да има попуст и ќе се очекува да бидете врвни професионалци. Дури и вашите шеги повеќе нема да „работат“, дури и ако сте имале најдобри намери. Светот во кој ќе се најдете ќе знае и признава само конкретни резултати и факти, а роковите ќе бидат се пократки. Вие нема да можете да се борите против стресот со случаен пристап, туку со редовни техники за релаксација за време на вашето слободно време. Така освежени, ќе можете многу добро да функционирате на работа. Вашиот претпоставен ќе постави нови и понапорни задачи пред вас, и од вашата подготвеност и ефикасност ќе зависи како ќе напредувате понатаму.
Можно е да имате зголемен стрес во поголемиот дел од годината, затоа внимавајте на нервите. Редовно опуштете се и обидете се да живеете уредено.

ЈАРЕЦ
Заради Јупитер во вашиот знак, вие ќе бидете повеќе кротки од вообичаеното во текот на целата година, а пристапот кон животот ќе стане пообичен. Дури и ќе знаете и ќе уживате многу повеќе отколку што е типично за вас. Под такви влијанија, вашиот љубовен живот исто така ќе стане побогат, а вие ќе бидете пријатна личност што сите со задоволство ја примаат во општеството. Затоа многу Јарци кои се уште се сами, ќе најдат начини да ги задоволат и разубават и своите денови. Голем број воспоставени врски ќе имаат шанса да оживеат на долг рок, бидејќи се ќе биде поддржано од добриот аспект на Сатурн од Девица.
Се што долго време посакувавте и подготвувавте, може да биде на дневен ред, а тоа се главно долгорочни работни места. Повеќето Јарци ќе имаат исклучителни можности за просперитет на бизнисот, што ќе биде поддржано од моќните и стабилни на долг рок. Работните места ќе се прошират и развиваат дури и подобро отколку што очекувавте и ќе бидете посреќни. Обидете се максимално да ја искористите оваа поволна позиција на планетите (Јупитер во вашиот знак во триаголник со Сатурн во вашиот пријателски знак на Девица) и да ги држите очите ширум отворени и не пропуштајте ниту една можност. Се што правите ќе биде од корист и за вашите работодавци и за вас лично. Скоро целата година е обележана со добри влијанија, и само на вас е да ги засукате ракавите и да започнете со работа (а тоа е она што долго го чекавте).
Ќе бидете во одлична форма и во многу стабилна здравствена состојба. Не би требало да имате никакви проблеми од таа страна

ВОДОЛИЈА
Во текот на оваа година нема да има значајни влијанија на побавните планети врз вашиот приватен живот, така што ќе се чувствувате ослободено цело време и ќе имате отворени патеки за да го направите она што го смислувате во вашата глава. Во такви околности, и како љубител на неконвенционалност, ќе се чувствувате повеќе од добро, особено по две години „затегнување“ со кое ве мачеше Сатурн до падот на минатата година. Сега сте позрели и попаметни и во текот на 2008 година целосно ќе се вратите на вашиот елемент и ќе бидете токму тоа што сте. Водолиите ќе уживаат во непречена врска почитувајќи го својот партнер како целосно еднакво суштество. Оние кои се уште се сами ќе останат целосно верни на својата природа и ниту еден притисок нема да влезе во игра. Затемнување на сонцето во вашиот знак 7.2. тоа ќе ве стави во центарот на настаните и ќе ве принуди длабоко да размислите сè за вас лично, додека затемнувањето на Сонцето 1.8. во знакот на Лав, испровоцирајте анализи поврзани со вашиот партнер, но не донесувате конечни заклучоци во тие денови.
Работните места нема да бидат во центарот на вашите интереси, но тие ќе бидат повеќе или помалку добро воспоставени. Она што ќе биде карактеристично во овој поглед оваа година се прашањата за вашата лична заработка и туѓите инвестиции. Парите ќе дојдат кај вас одеднаш и исто така неочекувано ќе излезат од контрола, па затоа би било паметно кога и да можете да создадете црн фонд (или резерва на злато, ако тоа ви звучи поубаво). Целата година не е поволна за земање заем, и сите спонзори нема да бидат во ваша корист. Затоа е најдобро да се потпрете на сопствената сила. Она што е добро поставено, се различните алтернативни активности кои сте природно склони, така што што било поврзано со такви области (методи на релаксација, нови пристапи кон исхраната, истражување на интуиција, итн.) Ќе ви донесе повеќе од добро. Водолија уметниците ќе доживеат денови на посебна инспирација, затоа се можни ремек-дела. Но, тие не мора веднаш да бидат прикажани или признати во јавноста. Ако работите во затворени институции (на пр. Болници, лаборатории, затвори, манастири), ќе имате повеќе од квалитетна година и ќе го дочекате нејзиниот крај со одлични деловни резултати.
Водолиите кои се лекуваат во болници треба да се лекуваат оваа година. Сите други ќе бидат во добра форма поголемиот дел од годината.

РИБИ
Ви претстои година на предизвици во кои ќе ви требаат многу нерви, енергија и сила за да се справите со се што се случува. Ова исто така важи и за вашиот приватен живот. Поради Сатурн во вас, спротивставениот знак на Девица, многу врски со Риби ќе се „оладат“ или ќе се најдете во искушение. Поради Уран во вашиот знак, ќе бидете склони да се справувате со се револуционерно, и кога овие две планети ќе се најдат во спротивност (од есента 2008 година) преку некои од вашите односи ќе се појави конфликт помеѓу стари, конзервативни и модерни ставови (најверојатно ќе се залагате за ова друго). Ќе биде доста тешко, и во се може да очекувате помош од пријател кој сигурно ќе може да ја види работата од далечина и да ја изедначи во најдобри намери. Затоа, кога веќе не сте сигурни што да правите, контактирајте пријател. Сепак, ќе имате и добри денови за љубов.
Оваа година нема да имате големи промени поврзани со работните места. Thereе има периодично проширување и можности за развој, и ќе има стресови и сопирачки, но тоа главно ќе се манифестира преку врски, вклучително и деловни. Внимавајте ако потпишувате важен договор и добро е детално да ги проучите сите негови аспекти. Во принцип, ќе бидете задоволни со плодовите на вашиот труд, но не и со односите со деловните партнери. Ова ќе бид шарена година во која ќе се мешаат различни влијанија, а бидејќи вие како вистински Риби знаете да пливате, веројатно е дека ќе можете да се прилагодите на ситуациите. Сепак, се може да биде прилично исцрпувачко за вас, затоа поставете си едно важно правило на почетокот на годината: Опуштете се и редовно одмарајте. Научете да ги пренасочувате вашите мисли кон весела и товарна содржина и вежбајте го ова секој ден најмалку половина час на ден. Бидете свесни дека со таков пристап и на работа и во врски ќе бидете поефикасни, а потоа и посреќни. На 1.8. се случува затемнување на Сонцето во вашата 6-та работна куќа, па што и да се случи во тие денови, не земајте премногу срце и оставете друг ден да помине ако треба да донесете одлука. Ако сте уредни и трпеливи, ќе поминете доста солидна деловна година.
Замор, стрес и незадоволство ќе се акумулираат во вас во текот на поголемиот дел од годината. Затоа следете ги упатствата за редовна релаксација и нема да имате поголеми проблеми.