Лекарот и ТВ-водител Александар Мијасников на телевизијата „Русија 1“ рече дека е можно да се забави текот на вирусното заболување и да се спречи тешката форма.
Според лекарите, цинкот е многу корисен во борбата против вирусот корона.

Цинк се наоѓа во големи количини во пилешкото месо.

Тешкиот тек на вирусот корона може да се спречи со конзумирање на храна богата со витамин Д, која е богата со харинга.


Александар Мјасников рече дека за време на акутната фаза на болеста, треба да се потпреме на јаглехидрати. Ова се должи на фактот дека за време на болеста, едно лице троши повеќе енергија отколку што добива. За брзо закрепнување, на пациентот му треба сила да се бори против вирусот.

Исто така, лекарот потсети на основните принципи за борба против инфекции како што е коронавирус. На пациентот му треба одмор во добро проветрена просторија. Треба да му се даде многу вода и лесна храна.

https://www.youtube.com/watch?v=daHuJaLpUxE&t=232s