Во изминатите 24 часа се оздравени 2.514 лица и биле тестирани 9.088 лица

Во последниве денови, Хрватска бележи помал дневен број на нови случаи на коронавирус, но бројот на смртни случаи се уште е голем, така што во последните 24 часа беа потврдени 1.595 новоинфицирани лица, а 71 лице починаа.

Националниот штаб за цивилна заштита објави дека имало 15.115 активни случаи на инфекција, меѓу нив 2.895 пациенти на болничко лекување, од кои 292 на респиратори.

Во моментов, 48.166 граѓани се во самоизолација.