Државниот секретар Драган Јелиќ во вторникот во емисијата Студио 4 најави можни измени, кои ќе одат во насока на исправување на неправдата во кафулињата и баровите, поради одлуката за нивно целосно затворање.

Да потсетиме, втората рунда преговори меѓу Владата и услужниот сектор не даде резултат.

Владата понуди минимални плати за работниците, договор за неплаќање фиксни трошоци и ликвидни заеми. Претприемачите се, благо речено, разочарани од понудата.

Сепак можеме да направиме некој промени во нивна корист – додаде Јелиќ