Худа Катан,  кој успеала сама да развие бизнис и да се најде во светот на милијардерите,  вели дека не сака да работи со мажи кои се согласуваат со сè што ќе каже, и наместо тоа сака луѓе кои ги „оспоруваат“ нејзините ставови.

Катан за „CNBC“, изјави дека ја интервјуира секоја личност што се пријавила да работи во седиштето на „Худа Бјути“ во Дубаи и дека ангажирала луѓе согласно начинот на кој размислуваат.

Магнатот за убавина, чиј деловен бизнис согласно објавите на „Форбс“ се проценува на 1,2 милијарди долари во 2017 година, рече дека има исто ниво на вклученост со нејзините инвестиции во други деловни бизниси.

Нејзиниот инвестициски фонд во почетната фаза од 10 милиони американски долари „Худа Бјути Енгелс“, кој започна во 2017 година, инвестира и обезбедува менторство за „жени кои започнуваат деловни активности наменети за жени“.

Сепак, таа нагласи дека финансирањето не е „готово“ и дека работи „рака под рака“ со овие жени.

Катан се опиша себеси како „тврдокорна феминистка“ и рече дека нејзините искуства започнувајќи како жена во бизнисот ја натерале да го создаде фондот.