Во последните 24 часа во Србија биле тестирани 11.192 лица за вирус на корона, од кои 2.677 биле позитивни, што е рекорд од почетоикот на пандемијата, починале уште 9 лица.Вкупниот број на починати се искаќи на 880 лица.

Според најновите податоци на Министерството за здравство и Институтот „Трамполин“, во здравствените установи во Србија има 77 пациенти на респиратор..

Привремената болница во белградската Арена прими 120 пациенти во последните три дена, изјави потполковник д-р Предраг Богдановиќ.

Најголем број од новозаболените повторно се од Белград, дури 1144 ново случаи.

Во моментов во Србија активни на вирусот корона се 60635 лица, а досега се тестирани 1412855 граѓани.