Некои од собраните ја отпеаја песната „Затвори ме, притвори ме, апси ме, забрани ми, чипувај ме и вакцинирај ме“, додека други аплаудираа.

Околу 1.000 демонстранти се собраа денес во Загреб да протестираат против мерките на Националниот штаб за цивилна заштита за борба против вирусот корона.

Фејсбук групата „Бараме укинување на Националниот штаб за цивилна заштита“, која собира 160.000 луѓе, повика на протест.

Демонстрантите се собраа на плоштадот Крал Томислав, од каде тргнаа на прошетка кон плоштадот Бан Јелачиќ.