Спортистот вели дека бил во одлична форма до 2014 година, а потоа се оженил со пекарка и се здебелил.

Вежбав напорно тренирав, но по 2014 година немав сила за ништо.

Јадев премогу а немав сила за ништо. Не ми беше јасно како немав желба за ништо. Почнав да јадам тесто цело време , јадев кифли кој што брзо ме здебелија . Наскоро станав 200 килограми ,а сега имам дури над 250 .

Bred Canker