Непозната жена денес удри со своето возило и влета во барикадата пред кулата на Трамп во најголемиот град Илионис.

Според извештајот на полицијата во Чикаго, жената (31) намерно возела покрај полицајците кои биле на тротоарот и се забил автомобилот во барикадата околу 4,00 часот по локално време (11,00 часот по средноевропско време), објави Си-Би-Ес Чикаго.

Инцидентот се случил пред влезот на возачот Вакер, жената била приведена, каде што ќе го чека обвинението, а никој не е повреден.