Патнички авион со повеќе од 50 лица исчезна по полетувањето од главниот град на Индонезија, Џакарта.

„Бинг 737“ на „Сривиџаја ер“ изгуби контакт на пат кон Понтијанак во провинцијата Западен Калимантан, соопштија властите.

Веб-страницата за следење на летот flightradar24.com вели дека авионот изгубил повеќе од 3.000 метри надморска височина за помалку од една минута.

Министерството за транспорт соопшти дека подготовките за потрага и спасување се во тек.