Откако ја започна својата кариера, Здравко Чолиќ важи за миленик на понежниот пол, што досега е докажано безброј пати преку фотографии од минатото.

Имено, на една сметка на Инстаграм се појави фотографија од осумдесеттите години, на која е Здравко Чолиќ, а поради таа фотографија многу жени паѓаа во несвест.

Како што можете да видите, тој лежи покрај водата во гаќи за капење а во преден план е неговото згодно тело, како и мускулите.

Нема сомнение дека поради оваа фотографија, многу припаднички на понежниот пол тогаш полудуваа.