Ријана е позната по своите облини и ангелско лице, но и по својот уникатен глас. Сепак, нејзиниот изглед во голема мерка е производ на здрави животни навики, одрекување.

Познато е дека Ријана беше позната како актер на многу забави, каде се служеше многу алкохол, а самата пејачка некое време конзумираше големи количини на овој пијалок.

“ИЗГЛЕДАМ КАКО БАБА“: Ријана веднаш го остави алкохолот откако и се појавиле акни и подочњаци

Сепак, тоа се променило кога забележала промени во кожата.

-Кога ќе забележам дека кожата ми е премногу уморна, целосно избегнувам алкохол и пијам само вода. Утрото пред шоуто на Шанел испив вино и бев уморен од летото. Кога се погледнав во огледало, се исплашив. Се запрашав: Боже, која е оваа личност, изгледам како баба – рече еднаш Ријана, и оттогаш ја намали консумацијата на алкохол на минимум.

Таа не е единствената која забележа негативен ефект на алкохолот врз кожата. Нејзината колешка Џенифер Лопез исто така не консумира алкохол, нејзината потрошувачка на пијалоци се сведе на неколку голтки шампањ, и тоа само во посебни прилики кога наздравуваше со пријателите.