39-годишен Романец кој излегол да трча во неделата бил пронајден убиен од мечка во понеделникот вечерта од екипа за пребарување, објави денес Романија Либера.

Полицискиот инспекторат во округот Прахова соопшти дека во понеделникот наутро добил извештај за исчезнувањето на мажот. Таткото на жртвата пријавил дека неговиот син излегол да трча и не се вратил дома.

Десетици офицери, вклучувајќи кучиња трагачи, се вклучија во потрагата. 39-годишниот маж бил пронајден во областа Лимбашел во близина на одморалиштето Предиал.

Според првичните податоци од истрагата, постојат индиции дека човекот бил нападнат од диво животно, најверојатно мечка. Телото ќе биде однесено во Окружната форензичка служба за обдукција, соопшти полицискиот инспекторат во Прахова.