Бразилските власти покренаа истрага поради тоа што во тамошните обложувалници примена е огромна уплата за натпревар кој воопшто не се играл.

Станува збор за натпревар кој наводно се изиграл на 25-ти март помеѓу Андраус и Гремио Серано и тоа кога во оваа земја веќе беше прогласена вонредната состојба и беа забранети сите натпревари. Но, тоа не сметало во неколку обложувалници да бидат уплатени речиси 1,5 милиони евра.

Обвинителството сослуша голем број сведоци кои тврдат дека натпреварот се одиграл, но дека бил само пријателски на кој можело да се обложат кај 200 букмејкери.

Интересно е дека Бразил не е единствена земја каде постојат сомнежи за одиграни фантомски натпревари кои биле во он-лајн понуда, туку дека имало и во Русија.


Напишете коментар