Ренато Хенц беше финалист во третата сезона на популарното натпреварување Звезде Гранде и еден од пејачите што ги сакаше публиката.

Ренато снимаше за Гранд неколку години, а потоа го исфрлија од оваа продукциска куќа бидејќи, како што еднаш призна, го раскина договорот.

Тој го одржа настапот без да го пријави кај Саша Поповиќ, што беше спротивно на строгиот договор што го потпиша.

Домашната јавност беше шокирана од информацијата што се појави во медиумите, а самиот Ренато призна дека ја раскинал соработката со Саша Поповиќ.

„Имав настап за кој што не го известив Саша , а тие дознаа. Договорот што Звезда Гранда го потпиша со мене е строг и безусловен, и во овој случај не се придржував до тие одредби“, изјави тогаш Ренато за домашните медиуми