Омер Надаревиќ од Бихаќ, попознат како Омко, и е познат на регионалната јавност веќе подолго време, што ги потврдува двата милиони следбеници на неговиот канал на Јутјуб. Омчо неодамна стана број еден балкански јутубер, откако го престигна Богдан Илиќ, попознат како Бака Прасе.

Омчо и неговиот тим се насочија кон странскиот пазар, па тој го отвори каналот FatTV, кој има 3,77 милиони претплатници. Според податоците на платформата SocialBlade, како и она што го гледаме на неговиот „странски канал“, Омчо во последните 30 дена имал неверојатни 385.930.104 прегледи.

Така е рангиран меѓу 100 – те најгледани канали на Јутјуб во светот, а меѓу Јутјуберите е во првите 5. Зад Омчо е дури и добро познатиот јутјубер PewDiePie, кој во последниот месец забележа речиси двојно помалку прегледи (околу 210 милиони), пренесува „Бука“.

Според податоците на SocialBlade, кои анализираат широк спектар на фактори кои влијаат на заработката на Јутјуб, Омчо на каналот FatTV заработува од 96.500 до 1.500.000 американски долари месечно.

На овие податоци реагираше и Бака Прасе, кој пресмета дека Омчо сигурно заработува од 20.000 до 30.000 евра на ден, што е исто така точно ако ги земеме предвид податоците на SocialBlade за каналите Омчо и FatTV.

Пред Омчо на списокот на најгледани јутубери се: Mr.Beast, A4, Clone и SSSniperWolfs. Заедно со него, на списокот на 100 најгледани канали има и профили на: Дизни, WWE, NBC, други медиумски куќи, но и популарни светски sвезди кои се на оваа листа зад Омчо, како што се Џастин Бибер, Дуа Липа и други.