Кафеаните, кафичите и сите останати угостителски објекти да работат до 21 часот. Оваа мерка Комисијата за зразни болести планира да ја предложи до Владата, а во насока за заштита од Ковид-19.

-Ќе предложиме угостителските објекти да работат до 21 часот, ни одговори министерот Венко Филипче, на прашањето дали е точно дека Владата размислува за носење на ваква мерка.