Тажната вест за сите љубители на рокенролот денес се појави во медиумите. Басистот на легендарната група „Рибија чорба“, Миша Алексиќ, ја загуби битката со вирусот корона и почина во КБЦ „Бежанијска коса“.

Во оваа пригода, на официјалната веб-страница на бендот се појави и фронтменот на „Рибја чорба“ и долгогодишниот соработник и пријател на Алексиќ, Бора Џорѓевиќ.

Bora Đorđević i Miša Aleksić, Riblja čorba