Од пред некое време нема бесплатно уживање во природните убавини и летање на Галичица. Ако сакате да уживате ќе морате да платите. 

Ценовникот е долг, иако не може да се најде на страна на Националниот парк Галичица, па така за кампирање треба да се плати 200 денари, а за поставување на шатор дополнителни 150 денари. За посета на најдолгата пешачка патека Магаро и Островот Голем град на Преспанското езеро се плаќа 200 денари. Влезници се наплаќаат и за автомобил по 50 денари, а за комбиња и минибус по 80 денари.

Иако ова е одлука од 2013 година, сепак истата постојано наидува на критики и лоши коментари од страна на посетителите. 

Пред некој ден на планинарите им било наплатено по 200 денари за да се искачат до врвот Магаро на Галичица. 


Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *