Жителите на Нови Сад влегоа во 1977 година заедно со најважниот гостин во земјата – Јосип Броз Тито.

Беше голема чест за власта во Нови Сад дека маршалот Тито, заедно со неговата сопруга Јованка Броз, ќе ја поминат ноќта помеѓу 31 декември и 1 јануари, во хотелот Парк.

Градската власт предводена од Јово Дејановиќ мораше да го покаже развојот на градот, така што доживотниот претседател на СФРЈ во текот на денот ја посети новата фабрика на компанијата Данубиус.

Потоа следеше новогодишната ноќ во хотелот Парк. Звездата на вечерта беше, легендарниот Миодраг Петровиќ Чкаља, кој читаше хумористични честитки упатени до другарот Тито и други политичари.

Секако, една ваква вечер во Нови Сад не можеше да помине без тамбурашот, Јаника Балаж и оркестарот на Јован Адамов. Таму беа и Мира Бањац, Борис Дворник, Иван Хајтл, Милка Стојановиќ и многу други.

Кога веќе се влезе во новата 1977 година, Тито ја крена чашата „за среќа и благосостојба на нашите народи и националности и на нашата работничка класа“. По полноќ и танцувањето со неговата сопруга Јованка, Тито ги посети војниците во Домот на ЈНА, а следниот ден замина за Караѓорѓево.

Четириесет и четири години подоцна, нема да има организирана новогодишна ноќ поради пандемијата на вирусот корона. Исто како и многу години подоцна, апартманот во кој Јосип Броз Тито преноќил во хотелот Парк, сè уште е именуван по негово име – Резиденцијата на Тито.