Кој имал слика со Аркан, бил безбеден.

Марко Лопучина, познат новинар и публицист, чија сфера на интерес е во областа на криминалот, тероризмот, националната безбедност и политиката, зборуваше за новинарското шоу и опасностите што го следеа во 90-тите во емисијата на Јутјуб „Балкан инфо“.

Тој рече дека за него било најбезбедно да има слика со Аркан за никој од неговите соработници да не го загрози.

Дали Аркан го уби новинарот по интервјуто?

Со години се шпекулираше за наводна вмешаност на Жеjко Ражнатовиќ Аркан во убиството на новинарот Ристо Џог, кој мистериозно почина во Зворник на 12 септември 1994 година.

Тој беше убиен само неколку месеци откако направи интервју со Аркан. Во интервјуто во емисијата „Мојот гостин, неговата вистина“, Аркан ја отвори душата и одговори на сите прашања.

Официјалната верзија тврди дека станува збор за несреќен случај во кој новинарот паднал од терасата на хотелот „Видиковац“ во Дрина.

“Аркан ги уби нашите иселеници во странство по наредба на Федералната служба за државна безбедност, но не уби уби новинари. Тој им удри шлаканица, се сеќавате како на Мариќ му удри шлаканица. Тој ми рече дека ќе ми ја отсече главата. Мојот колега Милан , фоторепортер кој ја сними свадбата на Светлана Величковиќ и него (Аркан) , и бидејќи таму зеде пари од фотографи кои подоцна ги продадоа. Беше груб кон нив но не верувам дека го убил новинарот . Сепак често делеше шамари и закани . “