Ивица Тодориќ долго време важеше за еден од најбогатите луѓе на Балканот, се до финансискиот крах на неговата империја.

Во врвот на нивната благосостојба, членовите на семејството Тодориќ трошеа како на норма. Од 2009 до 2016 година, тие само преку кредитни картички за да платат некои од нивните приватни трошоци, потрошиле вкупно околу 7,7 милиони швајцарски франци.

Најголемиот потрошувач во семејството Тодориќ, според наодите на експертизата, била ќерката Ива Балент. Според финансиските и сметководствените наоди, во текот на 2009 година, од нејзината VISA картичката потрошила 490 363 швајцарски франци. Една година подоцна, потрошената сума беше уште поголема затоа што се потрошени 583.202 швајцарски франци. Во следните години, таа направила трошоци на картичката VISA од 180.000 до околу 300.000 франци годишно, а најниските трошоци ги направила на картичката во 2015 година, кога нејзините годишни трошоци биле 118.793 швајцарски франци. Вкупно, за овие осум години, таа потрошила 2,3 милиони швајцарски франци.

На што ги трошела тие пари? Окллу 30 000 франци потрошила за услуги на спа центар, купуваала во Луј Витон во Велика Британија, во Хермес во Салцбург, во Прада во Венеција, во Шанел во Венеција итн.

Во текот на август 2016 година, нејзиниот брат Иван Тодориќ потрошил околу 10.000 франци плаќајќи ручеци во рестораните Беванда во Опатија или Такеноко во Дубровник. Агрокор ги покриваше сите трошоци за бензин, но и билети за дискотеката Трокадеро во Будва или одење на фризер. Иван Тодориќ беше во САД во јануари 2012 година, поточно во Лас Вегас. Таму, во продавниците на Долче Габана, Кристина Лубутина и Ерменегилдо Зегне, купил облека и обувки во вредност од 24.531 швајцарски франци.

Патем, за осум години, во кои беа анализирани трошоците за картички направени од членови на семејството Тодориќ, кои ги плаќаше Агрокор, според наодите на експертот, Ивица и Весна Тодориќ биле најштедливи. Во тие осум години, Ивица Тодориќ платил 215,203 швајцарски франци во приватни трошоци со парите на Агрокор, а неговата сопруга 1,2 милиони франци во картички платени од Агрокор.