Пратениците од партијата на Слави Трифонов „Има таков народ“ пристигнаа во Националното собрание заедно со автобус, со идентични маски со логото на партијата на лицата.

При влегувањето во парламентот, тие ги поздравија демонстрантите, но ги заобиколија медиумите и не дадоа коментар на првиот ден од нивната работа како пратеници.

На маргините на парламентот, заменик-претседателот на партијата, Тошко Јорданов, рече дека нема да коментира ништо однапред. „Кога ќе заврши седницата, тогаш ќе стане јасно што правиме“, беше точен Тошко Јорданов.