„Тој имал симптоми но и покрај тоа родителите го испратиле на училиште и еве што се случи“. – изјави директорот на школото.

Во последните два дена, дури 48 позитивни коронавируси се забележани на рибарската Макарска во Хрватска. Само во Макарска биле заразени 26 лица.

Шефот на Штабот за цивилна заштита во Макарска, Дражен Немчиќ, вели дека луѓето се придржуваат до епидемиолошките мерки, за кои тој верува дека донеле прилично добра рамнотежа помеѓу ограничувањата и потребите на граѓаните, но дека изолираните случаи на неодговорни лица уништиле сè.

Родителите испратија ученик во училиштето кој беше заразен со коронавирусот , така што во самоизолација имаме три паралелки на средното училиште Андрија Качиќ. Имаше благи симптоми, но беше позитивен. Ова се неверојатни приказни, не знам како може да се случува ова во една европска држава- додаде директорот на школото.