Во репортажа за телевизијата „Русија 1“, новинарот Павел Зарубин покажа повеќе подароци што ги добил секој учесник на самитот за економска соработка во Азија и Пацифик, во кој учествуваше и рускиот претседател Владимир Путин. Играчката на масата на Путин привлече посебно внимание на сите учесници.

Учесниците на Самитот добија маса со името на земјата, значка со симболот на самитот и неколку сувенири.

Новинарот забележа дека претседателот е изненаден од новите работи на масата. За време на паузата, како што рече Зарубин, на масата на Путин имало и други сувенири. Вниманието на главата на Русија го привлекоа монети, како и шарена играчка со едно око.

Како што се покажа подоцна, тоа беше клучен прстен.

Новинарот рече дека клучевите што се најважни за секоја земја треба да се носат со себе. Исто така новинарот кажа дека најверојатно Путин не остава на случајност и не сака никој да му ги чува важните клучеви .