Вербалната војна помеѓу Кристијан Голубовиќ и Небојша Тубиќ Шапац, контроверзен бизнисмен и поранешно момче на пејачката Гоца Божиновска, трае со години и главно се заснова на размена на навреди во медиумите.

Забац кој во 90-тите го викаа „Дон Хуан од белградскиот асфалт“ затоа што тој секогаш водеше убави девојки, го нарече идниот учесник на „Задруга 4“  кукавица и  откри како го нарекувале во затвор.

“Кристијан Голубовиќ има мозок како мајмун и раскажува бајки. Тоа е Кристијан Голубовиќ, кој за среќа, преживеал затоа што го сметале за циркузант. Кога бев во затвор, го слушав како лелека како пастир и постојано моли да му ја смалат казната. Сите постари мафијаши го задеваат и го нарекуваат Кристијан Пилата”, рече бизнисменот.

Тубиќ вели дека Кристијан, кој влегува во „Задруга 4“ за 350 илјади евра, никогаш направил „големи работи“.

„Тој може да се пофали дека правел големи работи во Германија и Холандија – крадеше теписи и лустери“, рече Небојша.

“Кога ќе ја слушнеше моторната пила, се тресеше од страв.Мене ме има погодено куршум и имам истрчано 300 метри и на крајот го совладав противникот. Нека мајмунот Кристијан трча 300 метри, па нема да може да дише,тој е расипан, не се движи и не трча. Во какво пукање учествувал? Каде го зеде куршумот? Ако те погоди еден куршум ти веќе ќе бидеш мртов а не пак 20 од нив! Тој е луд и не знае што зборува. Ако слушнал истрел, тој би се скрил во дупка. Тоа е единствената причина што тој остана жив, затоа што се плаши од сè.”


Напишете коментар