Во целина, развојот на мрежата 5G нема да влијае на човечкото тело, бидејќи организмот совршено се прилагодува на новите услови за живот, изјави за Спутник медицинскиот директор на Сберздравje, Владислав Мохамед Али.

Постои таква појава што кога луѓето се сместени во затворен простор, тие почнуваат да се чувствуваат полошо отколку кога се сместени во електромагнетно поле. Истото, мислам, ќе се случи со 5G технологија. Потоа, по некое време, ќе се навикнеме и потенцијалните промени што може да се појават ќе ги неутрализира нашиот организам “, смета експертот.

Не треба да заборавиме дека нашата планета има свое електромагнетно поле, има сончево зрачење и други електромагнетни полиња.

Да ве потсетиме, мрежата 5G би можела да се појави во повеќе земји во светот уште следната година. Постојат многу теории на заговор поврзани со тоа. Дури и вирусот корона е поврзан со него: наводно ја шири епидемијата. Но науката досега не ја потврди веродостојноста на тие теории на заговор.


Напишете коментар