Многумина се прашуваа каде е сопругата на Трамп за време на немирите.

Откако масата негови приврзаници упаднаа во Капитол оваа среда, Доналд Трамп брзо излезе на социјалните мрежи (каде што пристапот наскоро му беше забранет), а исто така и неговата ќерка Иванка. Сепак, Меланија молчеше.

Многумина се прашуваа каде била сопругата на Трамп за време на немирите, а Си-Ен-Ен дознава дека таа организирала фото сесија во Белата куќа во тоа време.

Тие снимаа теписи и други работи во резиденцијата на претседателот и источното крило, рече нивниот извор.

Меланија, наводно, е заинтересирана да објави книга што ќе се занимава со предметите што таа ги обнови од влегувањето во Белата куќа.

Додека бројни медиуми и јавноста се прашуваат дали Меланија ќе објави нешто за упадот во Капитол, извор од Белата куќа за Си-Ен-Ен изјави дека нема да има ништо од тоа.

Таа повеќе не е психички или емоционално подготвена да се вклучи во сето тоа, рече тој.