Кристина Митровиќ е постарата ќерка на Жељко Митровиќ, газдата на ТВ Пинк и еден од најбогатите луѓе на Балканот. Овој медиумски магнат (своевремено има отворено и Македонски ТВ Пинк во Скопје во “Карпош 3“, кој во меѓувреме пропадна),парите ги заработил во времето на Слободан Милошевиќ, особено откако станал многу близок со Мира Марковиќ,откако почнало неговото дружење со неа, сопругата на Милошевиќ која и самата беше голема парољупка. Но неговото богатство се прелива и врз неговите ќерки, па тие за свои партнери, се разбира одбираат само богаташи. Не случајно!

Ovo je ruski milioner i budući suprug kćerke Željka Mitrovića

Кристина е сега во врска со еден исклучително богат Русин, а таа тоа не го крие.Од него добива постојано скапи подароци и ужива во животот на висока нога. На Инстаграм таа се пофали со романтична вечера со милионерот. И веднаш се редеа многубројни коментари за изгледот на Русинот.