Вчера, во недела на 6 декември, целиот регион беше длабоко погоден и потресен од веста дека легендарниот фолкер Џеј Рамадановски почина на 56-годишна возраст во неговиот стан во Доркол, поради проблеми со срцето.

Колегите, пријателите и обожавателите се збогуваа со пејачот со големо срце, чиста душа и извонреден талент, а многумина веднаш се сетија на неговата позната песна „Недела“, која, како предвидување, предвидуваше ден кога тој ќе умре.

Сепак, Џеј не е единствениот кој починал на овој ден. Уште една голема легенда не напушти во недела. Тоа е Шабан Шаулиќ.