Фолк-иконата Аца Лукас неодамна беше во центарот на јавноста кога извршителите дојдоа пред неговата врата да му го одземат имотот за наводен долг кон Дејан Поповиќ, но ништо не беше запленето.

Потоа извршителите ја напуштиле адресата на пејачот затоа што му се влошила здраствената состојба , а како што дознаваме – тие не можеле ни да запленат ништо, бидејќи недвижноста не е заведена на негово име, туку на името на Саша Поповиќ!

Имено, пред шест години, додека тој сè уште беше во брак со Соња Вуксановиќ, Лукас позајми половина милион евра од Поповиќ со цел да купи стан на елитна локација во Белград.

Како гаранција дека сè ќе му биде вратено, пентхаусот е регистриран на име на Саша Поповиќ со клаузулата од договорот дека станот со припадниците ќе стане сопственост на Лукас во моментот кога ќе ги подмири сите долгови кон Саша. Сепак, тоа никогаш не се случило.

Пред пет-шест години зедов пари со камати од дилери,поточно од Дејан Поповиќ -Тигар, кој на сите им е познат како Зелени. Зедов 40 000 евра, потпишав да му вратам 80 000 евра. Секој го знае тоа, не е тајна дека се коцкав, потрошив пари и се вратив. Го потпишав и му вратив 80.000 евра за десет месеци. Бидејќи бевме во добри односи и се познававме, не ја зедов хартијата што ја потпишав за долгот кога ги вратив парите, само заборавив. По две-три години, кога ги заладивме односите заради друг случај и престанавме да се дружиме, тој ја активираше таа хартија и ме тужеше и ме доби, бидејќи има потпис – рече Лукас во тоа време исклучиво за нашиот сад.