И понатаму актуелниот претседател на Соединетите Американски Држави е во ситуација да не може да стори ништо, што ја влошува целата ситуација.

Звучи скоро неверојатно, но внуката на американскиот претседател Доналд Трамп, Мери Ли Трамп, верува дека тој има ментални нарушувања и дека она што се случува сега по изборите не само што нема да ги ублажи тие проблеми, туку ќе направи уште полошо.

Доналд Трамп навистина има ментални нарушувања, кои сегашната состојба нема да ги ублажи, туку напротив, ќе ги влоши. Затоа долго време размислував дека тој не само што не е создаден за тоа работно место, туку е опасен и за нашата земја – рече Мери Трамп, која е специјалист по клиничка психологија, во изјава за француското радио Европа 1.

Како да не беше доволно, Мери продолжи да „погребува“ член на семејство, не најавувајќи подобри денови за чичко Доналд.

Тој за прв пат во животот треба да се соочи со пораз против кој не може да стори ништо. Искрено, мислам дека тоа многу го плаши – додаде таа.

Мери Трамп додаде дека не верува дека тој повторно ќе се кандидира на претседателските избори во 2024 година.

Слушнав од други луѓе и од него дека може да се кандидира во 2024 година. Меѓу другите проблеми, тој има психолошки нарушувања кои никогаш не биле лекувани и со текот на времето ќе се влошуваат – додаде таа.

Оваа година, таа ја објави книгата „Премногу и никогаш повеќе: како моето семејство го создаде најопасниот човек на светот“ (премногу и никогаш недоволно: како моето семејство го создаде најопасниот човек на светот) во која ги откри мрачните тајни на семејството за Трамп.

Мери Лиа Трамп е ќерка на постариот брат на Трамп, Фред Трамп.