Беше крајот на 1998 година, јас сум познат по тоа што во мојата куќа секогаш се слави Свети Никола. Ја славевме славата, мојот покоен татко беше жив, па славата ја прославивме кај мене во Бродарево. Жеjко ми вика: ‘Рашо, каде си’. Велам што каде сум логично дома ,па тогаш тој ми рече: „Среќна слава“ и ме поканува да дојдам во Белград. Следниот ден дојдов кај него дома, беше рано навечер, таму беа Војин и Никола и Цеца,тука беше и Лидија. Тогаш тој ми рече дека Раде Марковиќ бил назначен за шеф на Државната безбедност. Тој ме праша што правам и дали можам да бидам со него еден период, да да му помагам затоа што мора тој да биде добро – вели Ракоњац.

Исто така ми рече дека не ако тој заповеда нешто да го послушам макар и тоа да е спротивно од она што го кажува Аркан, зошто сеуште незнам но тој како да се плашеше од него .