Бугарскиот претседател Румен Радев ги одложи парламентарните избори и повика на промена на процедурите за гласање.

Политичарот, исто така, смета дека претседателот на државата нема надлежност да се справува со промени во изборниот процес, туку тој треба само да ги распише изборите.

-Претседателот Радев сакаше избори на 28 март, а сега тој бара подоцнежен датум. Прашањето е: кој го притиска?, праша Марешки.

Радев во декември ги распиша изборите за крајот на март, но на почетокот на јануари, поради големиот број смртни случаи од Ковид-19, нареди да се одложат изборите како мерка против ширење на вирусот.