Дали екипата која стоеше позади политизацијата на аферата Рекет сега ја спроведува стратегијата за блокирање на преговорите меѓу Македонија и ЕУ? Таа екипа работи веќе подолго врме против интересите на Македонија и е контролирана од центар во Софија.

Тие сега се обидуваат да го применат грчкиот модел во однос на Македонија. Но грчкиот и бугарскиот модел се драматично различни. Грција сакаше да ја блокира Македонија за да покаже дека сме различни. За разлика од Грција, Бугарија сака да ја блокира Македонија да покаже дека сме исти.

Целата анализа може да ја погледнете во емисијата Во центар, на следниот линк: