Кога стана сопственик на куќа на Јахорина, а потоа и на неколку други прекрасни вили во Белград, Загреб и Париз, Брега изјави дека купил големи имоти од страв од сиромаштија. Цел живот се плашев од сиромаштија. Во странство не е како овде, кога сте на улица, немате тетка да одите на ручек, немате вујко да позајмувате пари. Во војната, изгубив сè што имав за еден ден. Поради тој страв, купив премногу работи. Пред војната, имав куќи, станови, бродови, автомобили … Сега веќе не се грижам за себе, имам деца, затоа имам ист страв за нив – рече Бреговиќ.

Покрај куќата на Јахорина, композиторот има и петнаесет куќи во Белград, од кои три се во населбата Сењак. Тој исто така е сопственик на двокатна зграда во Загреб, која ја купил во 2005 година и изнајмува за 5000 евра месечно, а во црногорскиот град Пераст има две куќи, една до друга. Заедно со нив, во 2009 година тој изгради старечки дом во кој инвестираше 100.000 евра. Тој исто така поседува резиденција во Париз, како и вила на Босфорот, која ја купи во 2015 година. Неговата турска резиденција од едната страна има пристап до морето што ги раздвојува Европа и Азија, а од друга страна се наоѓа во сенка на шума.


One thought on “Кој пее зло не мисли ! РАЈОТ НА БРЕГОВИЌ: КУЌА НА ЈАХОРИНА ВРЕДНА 500.000 ЕВРА”

Comments are closed.