Бугарскиот премиер Бојко Борисов вели дека нема намера повторно да ја затвора земјата, иако расте бројот на заразени со коронавирус. Одговарајќи на новинарско прашање дали било грешка отворањето на кафулињата, ноќните клубови и стадионите, Борисов кажа дека секој може да се прибере дома, да се заклучи и да седи таму и дека нема потреба од забрани.

„Кога беше затворено, секој ден ме прашувавте кога ќе отворите. Ете отворивме, сега ме прашувате кога ќе затворите. Штабот, ако ги прашам, ќе ми предложам да затворам апсолутно сè. Секој може да се прибере дома, да се заклучи и да седи таму, не е забрането. Зошто сакате со наредба да забрануваме? Не се групирајте, пазете се, треба да живееме“, кажа Борисов денеска во Сончев Брег.


Напишете коментар