Полицијата во Дубровник го следела контејнерот и решила да реагира превентивно. Тие отишле во потрага со кучињата и пронашле 500 фунти кокаин заедно со пратка банани

Откако полицијата во Плоче заплени кокаин во контејнер со банани во март, цариниците запленија 500 кг кокаин на истата локација во вторникот.

Според  Јутарњи , и овој пат стоката била скриена во контејнер кој пристигнал во пристаништето од Еквадор. Бананите биле нарачани од компанија од Босна и Херцеговина од областа Тузла.

Дубровничката полиција го следела контејнерот и решила да реагира превентивно. Тие отишле во потрага со кучињата и пронашле 500 фунти кокаин заедно со пратка банани. 

Пратката би вредела околу 500 милиони куни на пазарот со дрога, а полицијата сè уште не знае кој требало да ја преземе стоката.