Првиот човек на здравството во земјава, Венко Филипче денес полни 43 години. Поради пандемијата од коронавирус, годинава сигурно роденденот на министерот ќе биде различен од сите досегашни.

И денес, на својот роденден, пренесува Женски Магазин,  Филипче работи и денот го помина на терен во Струмица.


Напишете коментар