Легендарниот возач на Формула 1, Михаел Шумахер претрпе тешка повреда на главата при скијање во Франција пред седум години.

Оттогаш не е во јавност и ретко протекува каква било информација од неговиот дом каде се лекуваше долги години.

Во последно време, малку информации им дадоа на медиумите неговиот добар пријател, еден од ретките кој сè уште има право да го види – Jeanан Тод.

Јас сум многу дискретен по ова прашање, но … Мајкл имаше сериозна несреќа, што остави длабоки последици. Оттогаш, тој беше третиран на таков начин што сите се надеваме дека еден ден може да се врати во нормален живот, рече Тод.

Тој беше шампион во Формула , така што ова е логичен чекор да не се даваат премногу информации . Многу талентиран, но ова е нов предизвик. Од него не треба да се очекува чудо,бидејќи не може да биде како што било порано . Но сепа има подобрувања, на скала од 1 до 100 тој е вратен во нормала 10 проценти.