Славниот актер се најде во улогата на покојниот сопруг на Цеца во трилерот на режисерот и сценарист Бобан Скерлиќ, а многумина во неговиот лик го препознаа командантот на Српската доброволна гарда убиен на 15 јануари 2000 година.

Arkan i tigar

Петар Бенчина го игра антихеројот Тигар, улога инспирирана од Жеjко Ражнатовиќ, кој ќе биде брутално убиен во хотел во првата епизода
Петар Бенчина го толкува Тајгер во новата серија „Клан“, улогата на антихерој инспириран од ликот и делото на Жеjко Ражнатовиќ Аркан!