Во текот на вчерашниот ден, , во соработка со Комуналната полиција, извршиле увид во 96 угостителски објекти, а дури 120 лица биле пронајдени во едно кафуле за време на забраната за работа. Очигледно, овие граѓани не беа спречени од состојбата со коронавирусот во нашата земја, со цел да се спроведе.

Споменатиот ресторан се наоѓа во строгиот центар на Белград и беше отворен и покрај забраната за работа со угостителски објекти по 20 часот. Покрај кршењето на забраната за работа, во локалот за време на контролата биле пронајдени значително поголем број дозволени лица .