Шпанската полиција прекина нелегална забава во хангар во близина на Барселона, која траеше повеќе од 40 часа.

На забавата по повод новогодишната ноќ присуствуваа околу 200 луѓе, а се одржа во селото Дел Валес. Десетици луѓе продолжија да слават и денес, а некои одбија да заминат и ја навредуваа полицијата кога пристигнаа на самото место, пренесува Ројтерс.

Уапсени се тројца организатори на забавата, објави каталонската полиција на Твитер, наведувајќи дека уапсените, како и другите кои биле на забавата, се соочуваат со парична казна од 3.000 до 600.000 евра.

Освен во Шпанија, имаше и нелегални забави во Франција, каде полицијата ја прекина новогодишната забавна забава на северозападот на земјата, на која присуствуваа околу 2.500 луѓе.