Вчера во Франција се регистрирани 9.406 нови случаи на коронавирус, со што бројот на заразени се искачи на 363.350, објави Министерството за здравство.

Откако властите во Франција убедуваа дека коронавирусот е ставен под контрола , почнаа да стасуваат негативни резлутати. Сега тие се мета на критика затоа што повторно се во топ листата на држави кој што се најпогодени од овој вирус ,

Франција е седма земја во светот според бројот на смртни случаи.