Според последните податоци објавени од француската агенција за јавно здравје, има 2452 нови инфекции поради коронавирус за 24 часа.
Француската агенција за јавно здравје во вторникот објави 7.852 нови контаминации што се случија за 24 часа, или 1.694 повеќе од претходниот ден.
Бројот на хоспитализирани пациенти во последните седум дена изнесува 2.713, што е 152 повеќе отколку во понеделникот, а меѓу нив, 479 се примени на интензивна нега, 31 повеќе од претходниот ден.
Триесет и седум дополнителни смртни случаи.
Стапката на позитивност на тестот се зголеми од 5,3% на 5,4% и се испитуваат 866 епидемии на инфекции (+68 за 24 часа). Регистрирани се и дополнителни триесет и седум смртни случаи, со што бројот на смртни случаи достигна 30.999 од почетокот на епидемијата во Франција.