Спрските медиуми пренесуваат дека Косово нема да има мирен почеток на 2021 година .

Според планот дефиниран од екстремистите од Приштина, на крајот на декември во Косово и Метохија ќе започнат серија протести на кои ќе се бара правда за водачите на ОВК. Реално е дека овие протести потоа ќе се претворат во немири и напади врз српскиот народ и институциите. Исламистичките групи кои дејствуваат на Косово и Метохија се вклучени во целата приказна

Priština, Albanci, Kosovo

Екстремистите од Косово и Метохија, кои добиваат пари за своите постапки од албанската дијаспора, ги планираат првите немири во Косово за време на претстојните новогодишни и божиќни празници.

Според планот, кој беше дефиниран заедно со одредени функционери на Движењето Самоопределување, на крајот на декември ќе се одржат протести против Специјалниот суд за злосторства на ОВК, на кој Хашим Тачи, Кадри Весеjiи, Реџеп Селими и Јакуп Красниќи ќе бидат ослободени да се бранат од слобода. Целта не е да бидат ослободени туку со нивно излевање на слобода да ги поддржат протестите . Со тоа да го зајакнат своето влијание меѓу албанските екстремисти во Косово и Метохија, сето тоа пред изборите што се очекуваат во следните неколку месеци.

Организаторите на овие протести, кои треба да се претворат во немири и напади врз институциите , во голема мерка подготвуваат знамиња, маски со амблемите на ОВК. Многу бутици нудат облека со логото на оваа терористичка група, а се продаваат и на тезги на сред улица – Во последните неколку дена е забележано дека во некои бутици во Приштина се нудат маски со амблемот на ОВК. Истото се случува и во општина Пеќ.