Непријателството помеѓу поранешниот осуденик Кристијан Голубовиќ (50) и учесник на „Задруга 4“ Раде Лазиќ (30) трае од реалното шоу „Фарма“ во 2015 година.

Имено, нивниот конфликт прерасна во физичка пресметка пред камерите пред пет години, по што Кристијан беше дисквалификуван од „Фарма“. Тензијата меѓу двајцата не се смири дури и после толку години, а на почетокот на 2020 година, Раде напиша иронична песна за Кристијан, кој потоа јавно му се закани.

Потоа поднесе кривична пријава против Голубовиќ затоа што, како што вели, му била загрозена безбедноста, па затоа рекол: