Како дел од истрагата против Вељко Беливук, познат како Веља Невоља (36), Александар Кристијан Голубовиќ (53) може исто така да биде приведен од реалното шоу Задруга.

Фотографија на Беливук и Кристијан која е снимена на фудбалскиот терен на стадионот ФК Партизан во Белград, сведочи за нивните врски и познанатство. Во друштво на нив е уште еден млад човек, пишува Објектив.

Кристијан би можел да биде испрашуван заради неговото пријателство со Беливук, и се испитува дали тој можел да продава дрога за него. Нивното запознавање датира многу одамна, а сликата од стадионот е направена пред околу десет години. Не треба да се заборави дека Голубовиќ е уапсен за организирање на криминална група која тргувала со хероин од почетокот на август 2009 година до 16 јануари 2010 година, кога бил уапсен пред црквата Свети Марко во Белград, изјави извор за Објектив и додаде:

На тој ден полицијата заплени 125 грама мешавина од хероин и парацетамол, како и еден пиштол. Пред судот, Кристијан се бранеше дека не шверцувал дрога од Нови Пазар, туку дека набавувал ќебапи и парфеми. Во меѓувреме, издржа казна од осум години затвор, а на 16 април минатата година, тој беше ослободен од затвор.